Tehergépjármű műszaki vizsgáztatás

Tehergépjármű műszaki vizsgáztatás – mire kell figyelni?

Az érvényes műszaki vizsga megléte minden gépjármű esetében elengedhetetlen. Hiszen ez a biztonságos, és a balesetmentes közlekedés alapja. Így tehát nem jelentenek kivételt ez alól a teherautók sem. Sőt, az ilyen típusú autókra általában még szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint például a kisebb személygépkocsikra. Nagyon fontos, hogy a tehergépjármű műszaki vizsgáztatás 2 évente megtörténjen. Az újonnan vásárolt járművek 4 évre kapják meg a vizsgát igazoló dokumentumok, de később természetesen nekik is 2 évente kell elvégezni a műszaki vizsgát.

A tehergépjármű műszaki vizsgáztatás során több szempont alapján kell rangsorolni az esetlegesen észlelt hibákat és sérüléseket. Kis hibának minősülnek az olyan hiányosságok, amelyek nem nagy mértékben folyásolják be a jármű biztonságát, és a környezetre sincsenek súlyosan káros hatással. Komoly hibának minősülnek azok az előírásoktól és a szabályoktól való eltérések, amelyek a saját, és mások biztonságát is veszélyeztetik. A veszélyes hibák előfordulása esetén már a helyszínen megszüntetik a gépjármű forgalmi engedélyét. Ezek olyan jelentős mértékű hiányosságok, amelyek közvetlen és azonnali veszélyt jelentenek a biztonságos közlekedésre. Az ilyen típusú hibák ráadásul komoly életveszélyt is jelenthetnek.

Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a tehergépjármű műszaki vizsgáztatás szakszerűen és profin történjen meg. A Duna Truck Hungária Kft. szakemberei minden részletre odafigyelnek a vizsgálatok során, és professzionális módon járnak el. Ráadásul az esetleges javításokat is gyorsan és hatékonyan végzik el.

Tehergépjármű műszaki vizsgáztatás – miért válasszon minket?

Cégünk több évtizedes tapasztalatokra épülve alakult meg 2013-ban. Fő tevékenységi köreink közé tartozik a hidraulika rendszerek kivitelezése, valamint kishaszonjárművek, kamionok, buszok, pótkocsik (mozgó padlók, billenős, stb.) teljes körű javítása és karbantartása. Ezen kívül vállaljuk továbbá a professzionális tehergépjármű műszaki vizsgáztatás elvégzését. Ennek során minden lépésre hatalmas figyelmet fordítunk, így az összes felmerülő hiányosságot észlelni tudjuk. A szükséges javításokat minden esetben gyorsan, és rövid határidővel végezzük. A tehergépjármű műszaki vizsgáztatás során minden arra vonatkozó szabályt és előírást betartunk. Elsődleges célunk ugyanis, hogy partnereink számára maximális biztonságot nyújtsunk.

A folyamatos fejlődésünknek köszönhetően mindig a legkorszerűbb technológiákat és módszereket tudjuk alkalmazni. Széles körű eszköz- és szerszám készletünk rendszeresen karbantartáson és fejlesztésen esik át, így a műszaki vizsgáztatás és a javítás is gyorsan és hatékonyan történik.

Amennyiben a tehergépjármű megfelel a műszaki vizsgáztatás követelményeinek, a forgalmi engedély időbeli hatályát már a helyszínen meg tudjuk hosszabbítani. Az érvényesítő címkét felhelyezzük a rendszámra, a sorszámot pedig rögzítjük a forgalmi engedélyben.

Ha kérdése van a tehergépjármű műszaki vizsgáztatás szolgáltatásunkkal kapcsolatban, keresse kollégáinkat elérhetőségeink valamelyikén! Megbízható és profi szakembereink minden felmerülő problémát a legjobb tudásuk szerint oldanak meg.